Strana:1 2
Toto téma je zamknuto, nelze do něj přidávat reakce.
Můžete založit nové téma.
od smazáno
IP: (zobrazit)

Prosil bych o radu..nevíte jak pripojit 4g modem prez kabel ethernet kabel.Usb kabel jsem znicil a mam jen tenhle.Diky mooooc

 
od kaper
příspěvků: 54
IP: (zobrazit)

<b>Doplnění drobnosti z praktického používání: ovládací software TMCC nelze nainstalovat na PC s procesory s aktivním HyperThreadingem - instalátor vyzve k vypnutí HT. Při přechodu z připojení přes USB na Ethernet je nutné restartovat modem, jinak modem přes ethernetový kabel nekomunikuje, obráceným směrem to nutné není.

Pokud externi modem pripojite pres USB kablik, tak musite zakazat na Vasem procesoru HT. A to muze byt problem. Snadne reseni existuje. Modem T-mobile lze totiz pripojit i pres Ethernet kablik. Pak nepotrebujete mit nainstalovany USB driver a HT na vasem PC muze byt aktivni. Pro pripojeni pres Etherentovy kablik potrebujete nainatalovat PPPoE klineta. Freeware klient pro wokna lze stahnout treba zde:

http://www.raspppoe.com/

Jina moznost je, neinstalovat na PC vubec nic a investovat cca 1000CZK do externiho HW routeru s podporou PPPoE (Edimax, Ovislink, LinkSys, Netgear, D-Link, ...). Tim ziskate take vyssi bezpecnost (router obsahuje firewall) a moznost sdileni modemu mezi vice PC v domaci siti. Pokud si priplatite, muze mit Vas router take treba Wi-Fi (pro bezdratove pripojeni z notebooku, atd).

Odvaznejsi a zkusenejsi si mouhou postavit ze stareho PC router vlastni, treba s IPcop to neni tezke (www.ipcop.org).

Pokud mate zkusenost s ADSL modemem ktery se pripojuje pres Etherenovy kabel, tak vite, jak pripojit UMTS modem od T-Mobile take, protoze princip je uplne stejny. Oba modemy pouzivaji PPPoE technologii.

PPPoE je take podporovan v alternativnich OS (Linux, OS X, FreeBSD, ...) </b>

 
od smazáno
IP: (zobrazit)

Mám půl roku 4G Basic v Sokolově v centru města a je to naprostá katastrofa. V průměru jsem tak na 20% rychlosti, neustále to vypadává. Rozhodně do toho nikdo nelezte, dial up byl proti tomu fofr. Jednoznačně nejhorší připojení, který jsem zatím vyzkoušel. Smlouva na dva roky, hrůza - hrůzoucí. To není surfování to je permanentní čekárna.

 
Strana:1 2
Toto téma je zamknuto, nelze do něj přidávat reakce.
Můžete založit nové téma.